Дачић: Настављамо рад повлачењу признања

БЕОГРАД: Министар спољних послова Србије Ивица Дачић најавио је данас да ће Србија наставити свој рад на повлачењу признања Косова док се не постигне договор или компромис.
dacic
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Дачић је на телевизији Хепи рекао да би Београд могао да прихвати мораторијум или неко прелазно време, да нити Србија да ради на повлачењу признања, нити Косово да се кандидује у међународне организације.

Дачић је најавио да ће Александар Вучић у недељу отпутовати у Берлин, на састанак са немачком канцеларком Ангелом Меркел, која ће се два дана касније састати и са премијером Косова Аљбином Куртијем.

Дачић је указао да Косово нема право никога да тужи, јер они нису држава и немогуће је обраћање Међународном суду правде.

Према његовим речима, очекује се и велика расправа хоће ли Приштина укинути таксе, а министар спољних послова Косова то у уторак није ни поменуо на скупу у Скопљу.

Дачић је рекао да је за следећу недељу, односно 17. март, заказан разговор лидера Западног Балкана, премијера и министара спољних послова, али да данас нико не може потврдити да ли ће он бити и одржан због корона вируса.

Морамо да ревидирамо неке политичке планове, да ли ће бити скупова, 24. марта се протеклих година одржавала државна манифестација поводом почетка НАТО бомбардовања, да са Вучићем видим какав је став, рекао је Дачић.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести