Дачић: Нема сазнања да Србији прети ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ, предузимају се МЕРЕ ОПРЕЗА

Министар спољних послова и први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић рекао је данас након ванредне седнице Савета за националну безбедност да нема непосредних сазнања да Србији прети терористички напад и да је ситуација по питању безбедности стабилна.
1
Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

"Без обзира на све изазове са којима смо се суочили, имајући у виду и ситуацију у региону, на Косову и Метохији, и терористички акт у Москви и разне сукобе које постоје широм света, безбедносна ситуација у Србији је стабилна", рекао је Дачић.

Он је додао да МУП, Војска Србије и све друге безбедносне службе предузимају све мере опреза и превентивне радње како би се спречила свака могућност терористичког акта или узнемиравање јавног реда и мира уз опасност за животе људи.

"То је у најкраћем била тема данашње седнице Савета за националну безбедност", рекао је Дачић.

Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Додао је и да када је у питању терористички напад у Москви тренутно нема података да је неки држављанин Србије настрадао, а према информацијама којима се располаже један наш држављанин је био на догађају на коме се десио напад. Одговарајући на питања новинара о најављеним догађајима на отвореном у нашој земљи, Дачић је рекао да ће се тиме бавити Министарство унутрашњих послова и да ће неки скупови бити одржани, а неки вероватно неће.

Што се тиче пријатељске фудбалске утакмице између Црвене звезде и Зенита, рекао је за сада остаје оно што је и синоћ речено, тј. да ће ова утакмица бити одиграна.

Танјуг

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести