Дачић: Палма и даље против избора Брнабићеве

БЕОГРАД: Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да његов коалициони партнер Драган Марковић није променио став о подршци мандатарки Ани Брнабић.
dacic, tanjug video
Фото: Tanjug (Video)

Ипак, Дачић  да верује да ће Марковић упркос томе наставити да подржава Александра Вучића и Владу Србије.

Дачић је новинарима у Палати Србија рекао да би волео да настави сарадњу са Марковићем и да је сигуран да нова влада има већинску подршку у Скупштини Србије.

Дачић је изразио уверење да ће нова влада бити изабрана до петка, рекавши да једва чека да се влада окрене свакодневним животним питањима и решавању проблема.

Он је, указујући да је један од ретких живих сведока свих дешавања у последњих 27 година, рекао да, када слуша неке опозиционе политичаре, који питају зашто се мења закон о министарствима, они покушавају да се прикажу као невинашца, као да су се тек сада родили.

"Сећам се када сам био премијер да су говорили што раније нису добили експозе. Као да су се ти људи сада родили, да су невинашца која су се тек сада излегла“, критиковао је Дачић.

Присетио се да је он 2007. године молио људе из СРС да дозволе да се влада изабере пре поноћи, да не би дошло до нових избора.

"А закон о министарствима се мењао како ко је долазио. Највећи број министара је био у влади која је изабрана 2007“, подсетио је Дачић.

С тим у вези је критиковао и некадашњег министра одбране Драгана Шутановца који је рекао да не треба дати никакав посебан статус запосленима у Хуманитарном центру у Нишу.

Дачић је истакао да ће дијалог са Приштином бити настављен када буду изабране владе у Беогарду и Приштини.

Указао је да се питање формата углавном одређивало према томе шта је Хашим Тачи тренутно у Приштини.

"Ја сам учествовао као први потпредседник владе и министар иностраних послова јер је Тачи обављао ту функцију. Логичније је сада очекивати да ће дијалог да се настави на нивоу председника“, уверен је он.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести