Дачић: Питање мурала Младићу очигледна политизација

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић предочио је данас да се нико у државном руководству није бавио муралом Ратка Младића и да је у питању очигледна политизација целе теме.
s
Фото: Youtube Printscreen

Он је подсетио да зна се на који начин би требало да се поступа уколико постоји било шта што није у складу са законом.

"Ми смо чак и били превише ревносни у хапшењу оних који су били осумњичени у Хашком трибуналу. То смо радили чак и кршећи сопствени Устав, јер наш Устав није дозвољавао изручење оптужених за ратне злочине. Сада неко покушава да нас окриви за негирање или величање ратних злочина", рекао је Дачић гостујући за ТВ Прва.

Замољен да прокоментарише случај новинара Танјуга Марка Иваса, који је радио интервју са Жељком Комшићем у Сарајеву када је Комшић прекинуо разговор, а новинар тужен за негирање геноцида у Сребреници, Дачић је рекао да то још један доказ заслепљености хрватских и бошњачких политичара у БиХ.

"Новинар Ивас требало је да пита Комшића да ли полазимо од тога да је у Јасеновцу почињен геноцид. Комшић је изазвао међународни инцидент и БиХ би требало да се извини новинару Танјуга. То свакако не подиже углед БиХ. То је у ствари срамота, јер показује колика је мржња присутна и потврђује да се желе инциденти", оценио је Дачић.

Он је указао да сви који тако говоре и тако се понашају сматрају да су Срби ратни злочинци и да је Србија држава која је починила геноцид.

"То је срамно. Хрвати и Бошњаци су починили геноцид у Србији још током Првог светског рата борећи се на страни Аустроугарске. Исто је било и у Другом светском рату, да не говорим посебно о Јасеновцу. Сада неко хоће да пореди Сребреницу, где је несумљиво почињен злочин, који ми не поричемо и наша скупштина је донела резолуцију о томе. Али овде се жели порећи чињеница да су Срби били највеће жртве етничког чишћења на простору бивсе СФРЈ", закључио је Дачић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести