Дачић: Протести очајнички покушај прикривања пораза

БЕОГРАД: Протест испред Републичке изборне комисије представљају скандалозан очајнички покушај опозиције да прикрије свој убедљиви изборни пораз, оценио је вечерас лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.
d
Фото: Tanjug/ S. Radovanović, arhiva

Он је у изјави Танјугу поручио да, уместо да честитају победницима, "губитници желе да изазову хаос и нереде, како је и најављено пре избора".

Победа Александра Вучића је убедљива и огромна, као и остварени резултати владајуће коалиције на парламентарним и београдским изборима, истакао је Дачић.

Подсетио је да је опозиција имала 120.000 чланова и 120.000 заменика чланова у проширеном саставу свих бирачких одбора, као и 8.000 чланова и 8.000 заменика чланова у сталном саставу, плус 8.000 и 8.000 заменика чланова у име председницког кандидата који није учествовао на парламентарним изборима.

Дакле, опозиција је имала 272.000 чланова и заменика чланова бирачких одбора који су учествовали равноправно у свим изборним радњама, између осталог и у бројању гласова и утврђивању резултата. Зато су бесмислене тврдње да је било изборне крађе. Победа је чиста и велика, рекао је Дачић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести