Дачић: Бирајмо најбоље за Србију - одговорно руководство

БЕОГРАД: Кандидат за премијера коалиције СПС-ЈС Ивица Дачић поручио је данас, на предизборној конвенцији СНС-а у Београду, да је Србији потребно јако, мудро и одговорно руководство, које ће грађанима Србије обезбедити мир и стабилност.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Оценио је да такву политику води Александар Вучић и позвао је грађане да на председничким изборима гласају за њега.

Дачић је подсетио је да су СПС и СНС, коалиција која већ 10 година успешно води државу путем развоја и просперитета и позвао је све да на парламентарним изборима подрже изборну листу СПС-а, ЈС, ЗС, "Ивица Дачић, премијер Србије - Тома Фила, градоначелник Београда".

Казао је да две странке на парламентарним изборима наступају са својим кандидатима, али да су сагласни да је најбољи избор, за добробит целог народа, да Александар Вучић буде председник државе.

"Треба нам Србија која може да осигура период без ратова и беспотребних жртава. Развијена, модерна и праведна Србија, са одговорним вођством, које ће да врати људима осмех на лица и веру у своју земљу", казао је Дачић.

Рекао је да су пред нама тешка времена, изазвана немирима у Европи, а да ће највећи терет бити на председнику државе - Александру Вучићу.

Дачић је изразио спремност да стане уз председника, као што је то радио до сада, и истакао да ће му пружити подршку у борби протв свих притисака над нашом земљом.

"Желим да поделимо ту одговорност, а заједно смо и до сада успешно носили тај терет. Човек не мотже да бира кад ће да се роди, али може да бира ко ће да води државу. Србији треба јако мудро и одговорно руководство", казао је Дачић.

Навео је да је владајућа коалиција последњих десет година заслужна за изградњу болница и инфраструктуре, као и за повећање плата и пензија и остварење економског напретка.

Казао је да се ова коалиција залаже и за чврсту и јасну националну политику у којој су кључна три питања: КиМ, НАТО и однос Русије и Украјине.

Дачић је објаснио да Србија никада неће признати независност Косова, као што никада неће постати ни чланица НАТО-а, јер су нас они бомбардовали.

Истакао је да наша земља неће уводити никакве врсте санкције својим пријатељима, као и да ће одолети свим притисцима Запада, гледајући искључиво интересе грађана Србије.

"Зато нам је потребно јако и одговорно руководство које неће довести Србију да бира између рата и мира. Сви за једног, један за све - позивам све социјалисте да гласају за Александра Вучића", казао је Дачић.

Нагласио је да је циљ његове коалиције и свих оних који подржавају Александра Вучића на председничким изборима, да Вучић освоји 60 одсто гласова у првом кругу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести