Дачић: СПС на изборе иде са ЈС,а СНС имаће своју коалицију

БЕОГРАД: Социјалистичка партија Србије (СПС) на предстојеће парламентарне изборе изаћи ће у коалицији с Јединственом Србијом, а Српска напредна странка (СНС) са својом коалицијом, изјавио је данас председник СПС-а Ивица Дачић.
dacic
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

На конференцији за новинаре у Министарству спољних послова, Дачић, који је шеф српске дипломатије, навео је да је остављена могућност да социјалисти с напредњацима изађу заједно на локалне изборе, у местима где се процени да је то потребно.

Дачић је рекао да је разговарао с председником Србије и лидером СНС -а Александром Вучићем, те да су заједнички оценили да је досадашња сарадња социјалиста и напредњака позитивна и изразили спремност да те две странке и после избора наставе сарадњу која је у интересу Србије.

Он је рекао да је с Вучићем разговарао о идеји да СПС буде у изборној коалицији са СНС-ом.

"Председник СНС-а и мој пријатељ Александар Вучић и ја смо разговарали већ више недеља око идеје коју сам изнео, а то је да смо,

ако постоје политичке потребе, спремни да имамо заједничку листу како бисмо на тај начин јединствено приступили државној политици и објединили одговорности за заједничку државну политику", рекао је Дачић одговарајући на питања новинара.

Међутим, додао је, заједничка је процена да, с обзиром на то ко све учествује на изборима, нема потребе да СНС и СПС буду на заједничкој листи.

"Свако ће ићи самостално. СПС ће наступати заједно са ЈС, а СНС ће имати своју коалицију, осим у неким срединама где се процени да је потребно да идемо заједно на локалне изборе", рекао је Дачић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести