Дачић: Србија жели добре односе са свим суседима

БЕОГРАД: Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да се Србија залаже за добре односе са свим суседима и да једино реагује на фалисфиковање историје.
Ivica Dačić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

На питање да прокоментарише тврдње које су се појавиле у храватској јавности да је Јасеновац заправо био дом за незбринуту децу, Дачић је рекао да то довољно говори и ревитализацији злочина и политици Хрватске.

“Али да не бисмо сад политизовали ово место пошто је у питају дипломатско представништво стране државе и да сада не улазим даље у све то, ми се залажемо за добре односе са свим суседима, једино на шта реагујемо, то је фалсификовање историје. Јасеновац је био један од највећих и најмонструознијих логора у Европи и не смемо дозволити рехабилитацију и ревитализацију злочина”, рекао је Дачић новинарима у амбасади Грчке.

Било би добро, каже Дачић, да се више “манемо тога”, те упитао да ли је могуће да Хрватска нема ниједан интерес и тему о којој може нормално да разговара.

Наводећи да је већ десет година у влади и да је имао одличне односе са појединим министрима у Хрватској, Дачић је приметио да никада нисмо имали овакав начин комуникације и сарадњу.

“Ми се нисмо променили. Нешто се тамо променило, а то је више питање за хрватско друштво”, рекао је Дачић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести