Дачић: Трајно решење за КиМ предуслов напретка Србије 

БЕОГРАД: Трајно решење за Косово и Метохију је предуслов напретка Србије, изјавио је потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и додао да свесрдно подржава предлог председника Александра Вуцица о унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији. 
dacic tanjug.
Фото: Tanjug

Успели смо да спречимо да буде легализована једнострана сецесија дела наше територије кроз чланство Косова у најважнијим међународним организацијама, пре свега у ОУН, рекао је Дачић за Танјуг.

Према његовим речима, Београд је спреман да разговара о трајном решењу, уважавајући легитимне интересе и српског и албанског народа. 

Променама на међународном плану и новим положајем Србије као кредибилног и поузданог партнера, створили су се услови за покушај да се дође до трајног решења. За јаку позицију Србије неопходно је да се на унутрашњем плану разговара о даљој стратегији око Косова и Метохије, навео је Дачић.

Руководећи се интересима земље и народа, лишени митова о биткама које су унапред изгубљене и лишени, како је рекао, апокалиптичног дефетизма да је све већ изгубљено, Дачић каже да треба тражити одржива решења, јер су у интересу и Срба и Албанаца мир и развој, а не даљи сукоби.

Зато Социјалистицка партија Србије подржава предлог председника Вучића о унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији, и са великом одговорношћу и посвећеношћу ће учествовати у њему, јер је то од виталног значаја за будућност Србије, навео је Дачић, који је и председник СПС.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести