Дачић: Узалуд траже расцеп између Вучића и мене

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе Србије и председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је да су савез СПС и Српске напредне странке (СНС) договорили он и председник Србије и лидер СНС Александар Вучић и да је он стабилан.
Ivica Dačić Foto: Tanjug/J. Pap
Фото: Ивица Дачић Фото: Танјуг/Ј. Пап

Дачић је за Новости рекао да председник Вучић и он све ове године имају отворен и искрен однос и да никада нису доводили у питање сврху политичког савеза.

"Све остало што чујете у јавности су приче из друге руке, треба да питате нас двојицу о томе у каквом су односу СПС и СНС и добићете прави одговор", истакао је Дачић.

Он је навео да је прави одговор да је Србија данас, богатија, стабилнија и јача него што је била и да, ако их опозиција због тога напада, онда је то њен проблем, али да је залудан посао да тражи некакав расцеп између Вучића и њега, односно између СПС и СНС.

"Ако неко боље од мене и Вучића зна какви су односи између СПС и СНС, онда нека направи Владу по својој мери. Наравно, то се неће десити", истакао је Дачић.

Коментаришући то што се из редова СНС све чешће чује да би требало преиспитати да ли да се нова влада формира са СПС, Дачић је рекао да од самог почетка постоје такви аларми, али да се ништа није десило и да су СПС и СНС и даље у коалицији.

"Знам да би некима одговарало да не будемо више у коалицији, али за то нема ниједног разлога", нагласио је Дачић и упитао зашто би био мењан савез који доноси резултате и који има поверење грађана.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести