ДАНАС НАСТАВАК СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ О избору председника парламента

БЕОГРАД: Посланици Скупштине Србије настављају данас конститутивну седницу расправом о избору председника парламента, а једини предложени кандидат је потпредседница Српске напредне странке Ана Брнабић.
Skupstina Srbije/R. Hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Како је најавио председавајући конститутивном седницом Стојан Раденовић, седница би требало да буде настављена сутра у 10 сати, а биће то последњи дан за гласање.

Посланици Скупштине Србије расправљали су и јуче о предлогу да председник Скупштине Србије буде потпредседница Српске напредне странке (СНС) и досадашњи премијер Србије Ана Брнабић, а седница је трајала шест сати.

Посланик Владимир Орлић је подсетио да је 1,8 милиона гласова на децембарским изборима добила изборна листа "Александар Вучић Србија не сме да стане", што је значило и највећи број мандата. Подсетио је да су управо зато они предложили да председник парламента буде Ана Брнабић да је то предлог на који су поносни.

Тај предлог подржале су СНС, Социјалистичка партија Србије, Савез војвођанских Мађара, Јединствена Србија, Покрет уједињених пензионера Србије, а против су се и јуче изјасниле Србија против насиља, Нова Демократска странка Србије, Ми глас из народа др Бранислав Несторовић и Ми глас из народа.

На дневном реду конститутивне седнице је и избор потпредседника Народне скупштине, именовање генералног секретара, избор чланова радних тела, избор чланова сталних парламентарних делегација у међународним институцијама.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести