ЗАВРШЕНА РАСПРАВА У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ Алексић насрнуо на обезбеђење, а ево шта је Брнабићка поручила Ђиласу

Данашњу седницу обележило је инцидентно понашање и физички насртај Алексића из Србије против насиља на клупу председавајућег Раденовића, те радника обезбеђења Скупштине.
Принтскрин/РТС
Фото: Принтскрин/РТС

За председницу парламента, у коме након децембарских избора прошле године апсолутну већину има коалиција око Српске напредне странке (СНС), предложена је досадашња премијерка, и повереница београдског одбора СНС-а Ана Брнабић.

Кандидат за председника Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да јој је огромна сатисфакција да у Скупштини Србије види шефа Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, пошто се он, како је рекла, обично крије иза Маринике Тепић и Мирослава Алексића.

"Лично да вас питам, господине Ђилас, како може да постоји човек као ви, који као градоначелник узме одмаралиште за децу и омладину од те деце и да га за реалити Велики брат, да изгради кућу за Великог брата, да зарађује на томе и узме одмаралиште од деце да би се он богатио. Сатисфакција ми је да вас питам у лице како то неко себи дозволи и како живите после тога", рекла је Брнабић на седници Скупштине Србије.

Она је рекла да је Ђилас пријавио 619 милиона евра после 10 година бављања политиком.

Фото: FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

"Да ли ви разумете да је то 172 хиљаде евра свакога дана да би дошли до 619 милиона евра? 172 хиљаде евра свакога дана, па тако из дана у дан, недеље у недељу, месеца у месец, године у годину, 10 година, 172 хиљаде евра дневно, док је 500.000 људи изгубило посао, док је 26 одсто била незапосленост, незапосленост младих 51%, док је минимална плата била 150 евра, док је просечна плата у овој земљи била 330 евра месечно", рекла је Брнабић.

Истакла је да постоји велика разлика између Александра Вучића и Ђиласа.

"Када Вучић да своје име једној листи, та листа побеђује и ви не можете никада да је победите као што сте причали у Стразбуру. А ви, када дате своје име као лидер опозиције листи, за ту листу нико неће да гласа. Ви сте једини лидер опозиције на свету који не сме тој опозицији да позајми своје име, зато што ће увек изгубити", поручила је Брнабић.

Јованов: Никад није било оваквог кршења дневног реда као сада

Миленко Јованов истакао је да никада није било оваквог кршења дневног реда као у претходном и овом сазиву.

- Морамо сви заједно да дамо једну другачију слику парламента у периоду пред нама, посебно имајући у виду чињеницу да се суочавамо са изазовним временима, где ће бити веома важних и тешких ситуација за наш народ. У том смислу и ми као владајућа већина, али и сви посланици треба да дамо допринос за Србију, да кроз то прође што мање штете, ако може без икакве штете - закључио је Јованов.

Иначе, шеф посланичке групе "Александардар Вучић - Србија не сме да стане" Миленко Јованов, образлажући предлог, рекао је да Брнабић заслужује да шбуде председница Народне скупштине и приметио да све критике опозиције ка њој су личне природе, пошто, како је навео, не могу ништа да кажу лоше о резултатима владе коју је водила.

Он је навео да ће Брнабић имати важан задатак - да скупштина остане скупштина, а не институција којој, како је навео, странци намећу законе.

Током јучерашње расправе подршку Ани Брнабић су поред напредњака дали и посланици СПС, СДПС, ЈС, СВМ, ПУПС, а опозиција најављује да неће гласати за њен избор.

Посланици опозиције поново су направили хаос у Скупштини.

Танјуг/Курир, Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести