Данас објавио да СзС више не постоји, Ђилас демантује

БЕОГРАД: Београдски лист "Данас" објавио је да опозициони блок Савез за Србију више не постоји, што је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас оценио као "лажну вест".
szs
Фото: Logo

Лист наводи, позивајући се на свој извор из врха блока, да је СзС претходне вечери одржао последњи састанак на којем је договорен престанак постојања ове групације опозиционих странака које су бојкотовале изборе.

Извори "Данаса" наводе да су ово осталим представницима странка које су чиниле Савез предложили Ђилас и председник Народне странке Вук Јеремић, који су, наводно, рекли да је Савез достигао свој максимум те да свака чланица треба сада самостално да се развија.

Распад СЗС ће "замаскирати" тиме што ће се "правити" нови опозициони блок, који би могао да се зове Српска бојкот опозиција, којој би се придружили мањи покрети, наводи лист.

Међутим, Ђилас је на друштвеним мрежама вест о гашењу Савеза за Србију оценио као лажну и навео да је на састанку предложио да чланице Савеза, заједно са другим политичким организацијама које су бојкотовале изборе, формирају "Српску опозицију".

Како је навео, та идеја је добила подршку чланица Савеза и договорено је да се изнесе пред чланице тзв. "бојкот опозиције" на састанку заказаном за среду.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести