"Дани Српске у Србији" у шест колажних тв емисија

НОВИ САД: Традиционална манифестација „"Дани Српске у Србији" ове године ће, због пандемије вируса корона, бити представљена кроз шест колажних ТВ емисија, почевши од 9. октобра.
Igor Radojičić, Goran Vesić i Miloš Vučević Foto:novisad.rs
Фото: Игор Радојичић, Горан Весић и Милош Вучевић Фото:новисад.рс

Представништво Републике Српске у Србији овом манифестацијом сваке године грађанима Србије представља привреду, културу, науку, просвету, туризам и спорт Републике Српске, наглашавајући увек значај и јачање веза Србије и Српске, саопштено је из кабинета градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.

Тим поводом, Вучевић је учествовао у емисији Радио-телевизије Републике Српске, заједно са градоначелником Бања Луке Игором Радојичићем и замеником градоначелника Београда Гораном Весићем, а разговарало се о сарадњи тих градова у областима привреде, посебно туризма, културе и образовања.

Претходно, градоначелници су се састали у згради Градске управе и том приликом су констатовали да се локалне самоуправе суочавају са сличним изазовима, каже се у саопштењу.Због тога је, како је речено, веома важна размена искустава која је у овом случају континуирана и плодоносна.

"Разговарали смо о томе како се носимо са Ковидом и како да водимо градове, а да пружимо грађанима најбоље могуће услове за живот. Да одржимо ниво активности, а да не угрозимо епидемиолошку ситуацију", казао је Вучевић.

"Разговарали смо и о важним темама из области комуналне инфраструктуре, као и о сарадњи у областима културе и омладинске политике. Једно од таквих питања је претварање индустријског наслеђа у креативне центре, што представља потпуно нови потенцијал за наше градове - нагласио је градоначелник Вучевић.

Приликом сусрета званичници су истакли значај Фрушкогорског коридора, за чију изградњу је данас потписан уговор, и за све оне који изаберу тај правац ка Републици Српској.

Званичници су изразили задовољство што Србија и Република Српска имају посебан однос и што ће од идуће године славити заједнички празник - Дан српског јединства и слободе, који ће бити обележаван 15. септембра, на дан када је пробијен Солунски фронт, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести