Дармановић: Србија се меша у унутрашње ствари Црне Горе

ПОДГОРИЦА: Шеф дипломатије Црне Горе, Срђан Дармановић, оптужио је Србију да се меша у унутрашње ствари те земље и поручио да ће се, како је рекао, за ову ситуацију наћи решење, пренео портал подгоричке Побједе.
darmanovic
Фото: Vlada Crne Gore

Дармановић је на заједничкој конференцији за новинаре са грчким колегом, Никосом Дендиасом, у Подгорици рекао да шеф српске дипломатије Ивица Дачић зна да се у Црној Гори не води антисрпска политика, али, додао је, изјаве политичара служе другим циљевима.

“Црна Гора се води државним интересима и препозната је по политици добросуседства”, навео је Дармановић.

Додао је да неминовно да се мора разговарати о примени Закона о слободи вероисповести и истиче да су потписани уговори са свим верским заједницама, те да се то мора учинити и са СПЦ.

"Митрополија црногорско приморска има своје мишљење о Закону, користи своје право на протесте и то је оно сто имамо на делу. Постоји мешање Србије у наше унутрашње ствари, али наћи ће се решење и за ову ситуацију", поручио је Дармановић.

Рекао је да се односи државе и цркве морају регулисати законом, а сигуран је, каже, да ће тада многе изјаве постати излишне.

"Колико ће то узети времена, то ћемо да видимо, свака ситуација мора имати своје решење. Не треба имати осећај драме и то је најбољи пут за решавање сутуације", истакао је Дармановић.

На питање да појасни шта је тачно урадио министар саветник у Амбасади Црне Горе у Београду, због којих је српски шеф дипломатије најавио реципрочне мере, Дармановић је казао да “Црна Гора никада не би посезала за оваквим одговором да се не ради о озбиљњим стварима”.

"То није наш начин вођења политике према суседима. Амбасада је обавештена о свему. То што се земље одлучују на реципроцитет, то је друго питање, али ми смо урадили оно што смо мислили да је примерено", рекао је Дармановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести