Даут Харадинај: Хапшење за Специјални суд - активирање ОВК

ПРИШТИНА: Прво хапшење за Специјални суд поново ће активирати некадашњу Ослободилачку војску Косова, тврди брат косовског премијера и посланик у косовској скупштини Даут Харадинај, преносе приштински медији.
daut haradinaj
Фото: Daut Haradinaj, foto: Youtube Printscreen

Даут Харадинај се помиње као један од првих припадника тзв.ОВК који ће се наћи пред Специјалним судом.
"Инструмент ОВК ће се поново активирати на Косову када буде почело хапшење за Специјални суд", рекао је Харадинај за тв Клан Косова.
Он је додао да је требало да политичке партије на Косову размишљају о Специјалном суду 2015. године, а не да гласају за формирање тог трибунала.
"Ја нисам део ратног крила, ја сам грађанин Косова. Моје највеће достигнуће је рат. Ја сам отворен и увек спреман да подржим другове. ОВК није поцинила злоцине, Србија је починила злочине", тврди Харадинај.
Како каже, Специјални суд треба посматрати као елемент који ће оштетити имиџ Косова, преноси РТС.
Изјава Даута Харадинаја уследила је недуго пошто је пропао покушај партија проистеклих из ОВК да у парламенту оборе закон о формирању Специјалног суда за злочине ОВК. 
Приштински сајт Инсајдери, позивајући се на изворе блиске новом суду, тврди да ће Специјални суд подићи оптужницу против Даута Харадинаја због случаја "Радоњичко језеро", односно убиства 39 Срба, Албанаца и Рома током рата на Косову.

EUR/RSD 117.9120
Најновије вести