Давидовићеве оптужбе су бесмислице

АБУ ДАБИ: Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да су оптужбе Миодрага Давидовића из Црне Горе да он (Вучић) стоји иза атентата на њега и владику Јоаникија - глупости и бесмислице, али да је то само део напада чији је циљ срушити Србију, вратити је у прошлост, на губитнички колосек, јер она не сме да јача и да “штрчи” у односу на остале.
aleksandar vucic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић
Упитан за изјаву Давидовића, Вучић је рекао да су то сувише крупне речи, које се не смеју изговарати на тај начин, јер нико не сме да се игра са тим.
 
“Он може да говори шта хоће, али није он то говорио због себе, већ је велика нервоза и не само због избора у Никшићу, у шта не желим да се мешам. Али, нервора је јер Србија неупоредиво брже напредује од свих у региону. У томе је корен проблема свега са чим се суочава земља, али неретко и ја лично”, рекао је Вучић.
 
Вучић је захвалио владики Јоаникију, који је, каже, показао људскост и коректност, јер зна каква је то бесмислица.
 
“То је толико глупо, бесмислено...Али, није први пут”, констатовао је председник.
 
У том смислу, навео је да га већ више од две године криве, директно или индиректно, за убиство Оливера Ивановића, иако је, каже без обзира на политичке разлике, био са њим ближи, него неки други.
 
“Али, слушате како неко оптужује шефа дрзаве за најлуђе ствари… Колико су говорили да је Радојичић сигурни убица, а да сам ја наредио.. и сада, када Приштина укида оптужницуу, сви ћуте.Цхуте, јер је лаж постала главни метод политичког деловања оних који би да руше не мене, јер ја сам метафора, већ Србију”, поручио је председник.
 
Он је истакао да Србија у последњих неколико година
 
значајно брже напредује него друге земље у региону, док од светских званичника чешће чује да Србије не сме да штрчи, јер је потребан баланс…
 
Као доказ да Србија напредује, наводи да је наша земља пре пет година била четврта у региону по висини плата, а данас је убедљиво прва, за значајно нижим јавним дугом од, примера ради, Црне Горе.
 
“Када све то видите, уз то да смо први у вакцинациији, да градимо највише путева, пруга, болница… Коме је у интересу да то буде тако? Никоме.. Да ли сте чули некога од странаца по емитовању ''Даре из Јасеновца'' да је рекао да је важно да се види страдање српског народа... Зар то није чудно?”, упитао је Вучић.
 
И то што је из једног његовог недавног интервјуа највише пажње привукло шта је рекао о истарском вину, истиче, само је сакрило да њих није “заболела” Малвазија, већ што се чуло о једном погром, о томе да је његов деда убијен само зато што је био Србин, да су све куће Вучића спаљене у последњем рату…
 
“Не да су Вучићи некоме несто спалили. И Како онда да објасните да је Вучић злочинац? Није то слика коју ћете лако да прикажете”, рекао је Вучић.
 
Онда је, указује, најлакше водити кампању са свих страна, јер је важно да се Србија заустави.
 
“Србија мора да буде скромна и понинија, не може да буде та која ће да дели вацкине, да буде успешнија… Као да смо баждарени да увек будемо примаоци помоћи, неспособни да нам земља иде напред, да не штрчимо, јер ако штрчимо - ''оде глава'' у политичком смислу”, рекао је Вучић.
 
Циљ свих напада је, понавља, рушити Србију на више фронтова, вратити је у деведесете, двехиљадите, да поново оде на губитнички колосек, да не размислсја о томе да буде снажнија и јача.
 
“То су кључни разлози за све приче”, закључио је Вучић.
 
Разговарао сам са много горима од Вацића
 
Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је разговарао са Мишом Вацићем, али и са много горима који су опљачкали свој народ.
 
Он је то рекао коментаришући данашње оптужбе потпредседнице ШП Маринке Тепић да је разговарао са председником Српске деснице Мишом Вациће који је био прислушкиван од 2017. и такој само "упао у легално прислушкивање" и у ироничном тону казао да је срећан што су криминалци из полиције показали да су криминалци.
 
“Замислите највећи злочин што сам разговарао са Вацићем. Не знају шта да кажу, нема криминала. Он је мене звао хиљаду пута, и ја сам му се јавио. Јављао сам се тако стотину пута горим људима као што су Јеремић, Ђилас, баш у то време, пре или после тога, као и многим другим осведоченим криминалцима“, објаснио је он.
 
Вучић је казао да је поносан што су ти људи данас признали да је њхов највећи политички противник незаконито прислушкиван.
 
„Да сам разговарао са црним ђаволом морате да прекинете истог секунда осим ако није извршење кривичног дела. Чак и онда. Они су показали колика је разлика између нас и њих. И они су ме прислушкивали због Ђукановића и других“, рекао је он.
 
„Јесте ли сваког дана размењивали инфоромацију годину и четири месеца са чувеним панчевачким наркодилером о свим питањима сваког дана“упитао је Вучић.
 
Вучић је поводом навода потпредседнице ШП Маринке Тепић да је разговао са Вацићем и тако упао у прислушкивање, прокоментарисао да је реч о особи која , како казе, воли да мења политичке странке, која је запослена у фирми Драгана Ðиласа, и запитао што не каже где има рачуне.
 
"Имате ли рачун на Маурицијусу ? Њен газда има рачун и на Маурицијусу и у Швајцарској. Моје питање је имате ли рачуне у Швајцарској и још земаља са парама које се опљачкали од грађана Србије", рекао је он.
 
Ја рацуцне немам ни на Маурицијусу, ни у Швајцарској, а ни у Малезији. Зна ли наш сељак где су те земље, а камоли како су се тамо нашли неки милиони. А то су милиони грађана Србије", додао је он.
 
Упитао је колико је пара на тим рачунима, и чије су то паре, да нису у Чешкој зарадили па сада могу да плаћају своје ботове.
 
"Чекам да кажу да немају, па ћемо да се вратитимо у Београд у понедељак и видимо да ли је то тако”, казао је Вучић додајући да не би изашао у јавност да не располаже чињеницама.
 
Настављамо борбу за бољи стандард грађана
 
Свестан сам да људи у Србији и даље не живе онако како би желели, али кроз тежак период смо прошли, како би грађанима обезбедили напредак и бољитак и наставићемо са тим, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић.
 
Коментаришући за ТВ Пинк, из Абу Дабија, насловну старану сутрашњег Данаса, на којој се истиче да 90 одсто породица у Србији не живи “Вучићев пристојан живот”, председник је рекао да је свестан да људи не живе онако како би желели, јер је људска потреба да увек живите боље, али и истакао:
 
“Имамо мир, редовне плате, пензије, увећане плате и пензије, у односу на њихово време, када су ваљда сви живели добро, а само су они носили паре на Маурицијус и у Швајцарску…”, рекао је Вучић.
 
Он је навео да су у време претходне власти, плате биле 330-340 евра, а да су данас 540 евра, док је минималац био 15.000, а сада је 32.000 динара.
 
“То су такве промене на боље, да је невероватно”, рекао је Вучић.
 
Додао је и да је могуће да се пристојно живи од две просечне плате, али да је бесмислено да се мисли да је то могуће решити за пола године или годину, јер ми данас “убирамо плодове” тешког рада и реформи из 2014. и 2015. године.
 
“Кроз тежак период смо прошли, да људима обезбедимо напредак, бољитак. Верујем да у томе успевамо и наставићемо са тим. Борићемо се за земљу, победићемо њих и све бесмислице. Ја ћу да се борим за Србију, нећу да крадем ништа”, рекао је Вучић.
 
Поручио је да ће се држава снажно одупрети свим мафијашким притисцима, иако неће бити лако.
 
“Исећи ћемо комплетну мафијашку хоботницу и победити све који мисле да уз помоћ мафије могу да владају Србијом, за туђ рачун и у туђем интересу”, рекао је Вучић.
 
Мој грех је што сам оснажио Србију
 
Председник Србије Александар Вучић не спори да је човек који греши, јер, како каже, безгрешних нема, а као свој "највећи грех" који му, како каже, никада неће бити опроштен је то што је гурао земљу напред и што је Србију оснажио у сваком смислу.
 
Упитан да ли ће у обрачуну са мафијом бити недодирљивих, Вучић у изјави за Пинк тв. каже да их , наравно, неће бити.
 
Та акција ће, како је рекао, бити дуготрајна озбиљна и оштра и у томе ће се показати пуна снага државе.
 
На то што су неки повезани са групом Вељка Беливука одбили полиграф, Вучић каже да човек може само да се осмехне, "осмехом горчине".
 
За људе који су га прислушкивали каже да је требало да га штите, не њега, већ председника државе, а они тај посао, каже, нису урадили.
 
"Да није било зле намере, а било је, да није било спољног фактора а било, рекли бисте да је у питању аматеризам", констатовао је председник.
 
Истиче, да се Србији ништа не прешта.
 
"Неће Србији бити лако опроштено ни то што улицама даје имена јунака са Кошара, што ћемо ускоро поново обележити НАТО бомбардовање, Олују...", каже Вучић.
 
Неће га, кажу, убедити притисцима, лажима и бруталном кампањом против њега и његове породице.
 
"Остварио сам највећи део циља, и оно што смо урадили ући ће у уџбенике - имамо најлепши храм Светог Саве, снимамо филмове, отварамо фарике, градимо путеве... Ја сам на то поносан. Шта још да пожелите", каже Вучић.
 
Уз то, истиче, помагали смо и помажемо Србима у региону, имамо никада боље односе са Републиком Српском.
 
Договорено је сада, каже, да Србија практично издржава четири општине у Републици Српској.
 
Не страхује, додаје, да би могао да заврши као Зоран Ðинђић.
 
"Немам страх од тога, али нећу да дозволим да ми мафијашка банда поквари пут Србије да буде најбоља у Европи", рекао је Вучић.
 
Сматра да никога не треба да буде брига како се притом он осећа, јер важни су, истиче, резултати које на крају људи виде и поштују.
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести