Дејановић: СПС без дилема прихватио Брнабић за мандатара

БЕОГРАД: Функционерка Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић каже да је та странка без дилеме прихватила Ану Брнабић као кандидата за премијера Србије.
slavica djukic dejanovic foto tanjug, tanja valic
Фото: Танјуг/Тања Валић

На органима наше партије дали смо апсолутну подршку предлогу председника Александра Вучића да мандатар буде Ана Брнабић, која је вредна и одговорна. Она је до сада испољила такве квалитете да смо без икаквих дилема прихватили њу као кандидата, рекла је Ђукић Дејановић гостујући на РТС.

Говорећи о ставу коалиционог партнера социјалиста, Драгана Марковића Палме да посланици његове странке Јединствена Србија неће подржати Ану Брнабић, она је рекла да је право сваког човека да се опредељује па и по том питању, али да би она волела да Марковић „нађе заједнички језик“.

Упитана да ли се може десити сценарио да СПС остане у Влади Србије, а да Јединствена Србија из ње изађе, Ђукић Дејановић каже да је у политици све могуће, али би она волела да у пуном саставу наставе даљу сарадњу.

На поједине медијске спекулације да ће она преузети ресор здравства, Славица Ђукић Дејановић каже да је то ствар мандатара и да о томе није размишљала, нити је неко са њом разговарао на ту тему.

На питање да ли остаје у Влади Србије, она каже да је на органима своје странке добила сагласност да остане у влади.

Наравно, ако мандатарка буде мислила да је то у реду, закључила је Славица Ђукић Дејановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести