Делегација КП Кине у посети СНС у Новом Саду

НОВИ САД: Представници Српске напредне странке у Новом Саду састали су се данас са представницима Комунистичке партије Кине, а циљ састанка, како су се сложили, јесте појацање сарадње између ове две странке, Србије и Кине и два народа.
sns i kinezi1, tanjug jpap
Фото: Танјуг (Јарослав Пап)

Потпредседник ГО СНС Милош Вучевић рекао је да ће на данашњем састанку Српска напредна странка представити Комунистицкој партији Кине потенцијале Новог Сада и Војводине, али и како функционисе СНС у овом делу државе и генерално политика у Војводини и у Новом Саду.

Он је додао и да ће сарадња две партије бити у интересу грађана и једне и друге државе као и да ће се потрудити да кроз ову сарадњу повећају број инвестиција из Кине у Србији.

„Свакако да је данашњи сусрет јос једна потврда одличних и искрених пријатељских односа народа и две државе између Кине и Србије и у контексту једног отвореног писма које је председник Кине упутио председнику Вучићу претходних дана, мислимо да ћемо наставити још снажније да делујемо у том правцу и да ће то бити у интересу грађана и једне и друге државе", каже он.

Фото: Танјуг (Јарослав Пап)

Потрудићемо се да будемо што отворенији како бисмо имали што већи број инвестиција у Србији, напоменуо је Вучевић.

Он је нагласио да ће на данашњем састанку посебан акценат ставити на учешће жена у политици и најавио да це отворити питање које су то кљуцни инфраструктурни пројекти где долази или може доћи до сарадње између кинеских и српских компанија.

Ђефица Радне групе Централне комисије за дисциплинску инспекцију у Департману за организацију ЦК КП Кине Ју Хонгћу нагласила је да се резултати досадасње сарадње две партије виде и да је циљ ове посете постизање јос вецих успеха у оквиру међусобне сарадње.

„Председник СНС-а и председник наше странке су постигли многе споразуме и сагласности у јачању сарадње наше две земље и партије и ми смо досли овде баш да реализујемо све њихове идеје", рекла је она.

Идеја "Један пут, једна појас" донела је много пројеката и са радошћу видимо да су ови пројекти постигли реалне успехе и резултате, истакла је Ју.

"Ми желимо да масовно појачамо и развијамо наше традиционално пријатељство и сарадњу и хоцемо да постигнемо још веће успехе у оквиру насе међусобне сарадње“, рекла је Ју.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести