Делегација СЛ са Палмером: Укидање такси, па дијалог

ПРИШТИНА: Потребно је најхитније укинути таксе на робу из централне Србије и наставити дијалог у циљу компромисног решења, рекли су представници Српске листе (СЛ) специјалном представнику САД за западни Балкан Метју Палмеру.
Metju Palmer Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Делегација СЛ, предвођена председником Гораном Ракићем и потпредседницима Далибором Јевтићем и Игором Симићем, имала је данас састанак са Палмером и амбасадором САД у Приштини Филипом Коснетом, на коме је анализирана постизборна ситуација на Косову и Метохији, са посебним акцентом на наставак дијалога Београда и Приштина, у цијју смањења тензија и очувања мира.

"Представници Српске листе су предочили јасан став да је потребно најхитније укинути таксе и наставити дијалог у циљу проналажења компромисног решења. Што се тиче учешћа у влади, ми у ту владу под оваквим условима нећемо трчати, јер нама нису потребне функције зарад њих самих, већ у циљу заштите интереса српског народа", саопштила је СЛ.

Палмер је подвукао да су САД посебно заинтересоване за брзо формирање владе и што скорији наставак дијалога Београда и Приштине, као и пуно поштовање владавине права, што ће омогућити развој економије и бољи живот свих грађана, наводи се у саопштењу, у коме још пише:

"На крају састанка делегација Српске листе је поновила јасан став, да СЛ никада није била део проблема, већ део решења, уз пуно уважавање интереса српског народа".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести