Делегација СНС на дигиталном изборном Конгресу ЦДУ

БЕОГРАД: Интернационални секретар Српске напредне странке (СНС) и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и висока делегација те странке учествују на првом дигиталном и изборном Савезном конгресу немачке Хришћанско-демократске уније (ЦДУ), који се одржава данас и сутра.
s
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

На дигиталном конгресу, осим што ће бити изабран нови председник ЦДУ, поставиће се и важне смернице за будуће савезне парламентарне изборе у Немачкој.

Поред интернационалног секретара СНС Јоксимовић, на конгресу у делегацији те странке учествују Владимир Орлић, члан председништва СНС и потпредседник Народне скупштине, као и и чланице главног одбора и народне посланице Весна Марковић и Душица Стојковић, и то на позив Фондације Конрад Аденауер.

На Конгресу ће, како је саопштено из кабинета министра Јоксимовић, говорити, између осталих, канцелар Немачке Ангела Меркел, председник Европске комисије Урсула фон дер Лајен, као и председник спољно-политичког одбора Европског парламента и председник Интернационалне демократске уније Дејвид Мекалистер.

Такође, обратиће се и други високи међународни званичници и гости, међу којима аустријски канцелар Себастијан Курц и председник Европске народне партије Доналд Туск.

Делегација СНС, која као партнерска странка из породице Европске народне партије присуствује Конгресу заједно са истакнутим члановима из других сестринских партија, пратиће програм.

Претходно, на самом почетку Конгреса, делегација СНС учествовала је на прелиминарном састанку са директором Фондације Конрад Аденауер у Србији Норбертом Бекманом-Диркесом.

Ово је четврти пут да делегација СНС присуствује партијским конгресима ЦДУ, а по први пут у дигиталном формату, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести