Делу опозиције сад ни странци не одговарају, а они их звали

БЕОГРАД: Потпредседник СНС Александар Шапић изјавио је данас да се нада да ће након данашњег наставка разговора о изборним условима власти и опозиције, уз присуство европарламентараца, на обострано задовољство, доћи до конкретних ствари и закључака.
Aleksandar Sapic/Tara Radovanovic
Фото: Танјуг/Тара Радовановић/Александар Шапић

Шапић је за Јуроњуз Србија (Еуронеwс Србија) навео и да са стране СНС-а, СПС-а и свих других мањих коалиционих партнера постоји воља да се дође до конкретних договора и да сви буду задовољни, додајући да му је жао што се дијалог води пред представницима ЕП.

"Странци су овде увек добродошли, као наши партнери и из многих других разлога, али да буду ту да би посредовали у разговору два представника истог народа, то је по мом мишљењу доста понижавајуће", рекао је Шапић, а наводи се у саопштењу.

Додао је да се чини да разговор који протиче без присуства странаца даје конкретније резултате од разговора у којима учествују европарламентарци, али и да у томе није кривица европарламентараца, већ да те странке не знају тачно шта желе.

У том смислу, подсетио је да је био у једној емисији са председником ДС Зораном Лутовцем. Када је, како каже, питао Лутовца зашто не изађу са неким конкретним стварима, он за 25 минута није рекао ниједну конкретну ствар, "осим општих места" да би на крају "констатовао да ни Билчик не ради свој посао како би требало", иако су га они звали да дође.

"Бојим се да тешко можемо доћи до било ког напретка уколико другој страни нико не одговара, па чак ни они које су сами звали да посредују, а на све то немају јасну идеју шта тачно желе", рекао је Шапић.

Он је додао да, уколико желимо да будемо озбиљно демократско друштво, треба стално радити на унапређењу изборног процеса и изброних услова, и стално о томе разговарати, јер то није нешто што треба да се заврши након ових избора.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести