Део новосадске опозиције осуђује графите мржње у Новом Саду

НОВИ САД: Опозиционе политичке странке и покрети у Новом Саду - Демократска странка, Покрет за преокрет, Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана, Народна странка, Заједно, Србија центар - СРЦЕ, Акција прогресивне Војводине и Нова - да се струка пита - најоштрије су данас осудили, како су навели, примитивну и опасну кампању у којој се по читавом граду исписују графити у којим се клевећу и вређају опозициони политичари и некадашњи градски и покрајински функционери.
novi sad nekretnine
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

У саопштењу те групе странака захтева се да од надлежних органа да у најкраћем могућем року открију ко исписује те графите и изведу их пред лице правде. Како наводе, реч је о недозвољеном и апсолутно неприхватљивом методу политичке борбе у којем су се на мети нашли противници садашње власти и политике режима Александра Вучића.

Та група опозиционих странака наводи да је читав град крајем прошле недеље исписан графитима упереним против председника Нове Демократске странке Србије Милоша Јовановића и председнице Српске странке "Заветници" Милице Ђурђевић Стаменковски, а од данас је Нови Сад наружен и графитима у којим се вређају и клевећу некадашњи председник Покрајинске владе и Демократске странке Бојан Пајтић и председник градске организације Народне странке и посланик у Скупштини Србије Борислав Новаковић.

"Нема никакве сумње у то да се на овај начин угрожаве безбедност људи који су на мети увреда и клевета, али и њихових породица, због чега надлежни државни органи неизоставно морају да реагују и зауставе виновнике ове беспризорне кампање", наводи се у саопштењу.

Наглашава се да полиција у граду који је у целости покривен различитим сигурносним камерама несумњиво може врло брзо идентификовати особе које су исписале те графите. "Уколико виновници кампање остану непознати јавности, биће то недвосмислен доказ да иза свега стоји садашња власт, односно Српска напредна странка и њени политички сателити у Новом Саду", наводи се у сопштењу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести