Ђилас о бојкоту, “режимским” медијима, састанку с Мекалистером

БЕОГРАД: Лидер Савеза за Србију Драган Ђилас изјавио је данас да се слаже са ставом Европске комисије да је парламент место где треба расправљати о свим политичким питањима, али да сматра да опозицији није место у Скупштини Србије, "ако се та институција претвара у нешто што она није". 
dragan djilas tanjug
Фото: Танјуг/видео/Драган Ђилас

На питање да ли ће посланици који су део Савеза за Србију наставити бојкот после поруке из Брисела да то није најбољи начин, Ђилас је рекао да се слаже да су парламенти место за дебату и да опозиција на томе такође инсистира. 

“Ако се некоме одузима реч, измишља 500 амандмана да би се потрошило време, ако се то претврара у вређање и свађе, онда опозицији тамо није место. Не постоји никаква могућност да они који се боре против овог система и режима учествују у раду парламената, ако парламент изгледа онако како данас изгледа”, рекао је Ђилас. 

Такође, рекао је и да не постоји могућност да учествују на било којим изборима, ако “то нису избори”. “Сваки пут када добијем став да бојкот није решење, ја кажем - да, апсолутно. Ми се не залажемо за бојкот, него за слободне и фер изборе”, рекао је он новинарима у Београду. 

Он је навео и да ће се опозиција састати у четвртак са Дејвидом Мекалистером. 

“Звали су нас након састанка у Бриселу. Испред Савеза за Србију ће ићи (Небојша) Зеленовић, (Борко) Стефановић и ја. (Вук) Јеремић је у Америци”, додао је Ђилас. 

Ђилас је претходно са функционером Народне странке Николом Јовановићем “свечано пресекао врпцу” у улици Боре Станковића на Врачару која има око 200 метара, а гради се од 2017. године како би, каже, показао да се Београд и Србију споро развијају. 

“Ми смо данас мало у шали све ово урадили, али треба да схватите да када се једна улица ради 20 месеци, то значи да није урађено бар пет, које су могле у исто време да се ураде са истим људима и истом опремом”, рекао је Ђилас наводећи да је улица на Врачару коју је претходно “измерио” прави показатељ. 

На питање новинарке Студија Б како је могуће да његова фирма у Чешкој има много мању зараду него пре уласка у политику, Ђилас није одговорио, рекавши да не даје изјаве за прорежимске медије које уређује Александар Вучић. 

“За Пинк, Студио Б, и за таболиде попут Информера и Ало-а не дајем изјаве. То што ви радите је срамота. Са вама се срећем само на суду због онога што објављујете”, рекао је Ђилас. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести