Ђилас оспорава оцене Фабриција

БЕОГРАД:  Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас критиковао је данас шефа делегације ЕУ у Србији Сема Фабриција због данашње изјаве везане за рад парламента у Србији и стање медија.
Dragan Đilas Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Фабрици је на панелу о политици проширења и очекивањима балканских земаља, а упитан о Извештају ЕК о стању медија и владавини права у Србији, рекао да је у мају представљен извештај о напретку у којем је било коментара на рад парламента и да су неке од сугестија прихваћене, као и да су одржане три рунде међустраначког дијалога чије се препоруке сада спроводе.

Додао је и да се по питању слободе медија доста очекује од медијске стратегије.

Ђилас је, у изјави достављеној медијима, запитао "о каквом напретку у раду парламента Фабрици говори, када опозиција у Србији бојкотује рад републичког и свих локалних парламената", као и да ли му неко "преводи шта у парламенту за све који другачије мисле говоре посланици владајуће већине.

Председник ССП пита и о каквом напретку у медијима говори Фабрици, тврдећи да се у медијима "хајка из дана у дан повећава", а опозициони лидери оптужују за везе са нарко дилерима, за припрему атентата на председника...

Ђилас сматра и да се од медијске стратегије, која се, каже, пише годинама не може ништа очекивати.

По Фабрицијевим изјавама може се закључити, иронично наводи Ђилас, да "он верује да је и даље амбасадор ЕУ у Аустралији, где је службовао пре доласка у Србију".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести