Додик: Имам из Козарца повредио је све Србе

БАЊАЛУКА: Имам Меџлиса Исламске заједнице Амир Махић у Козарцу говором мржње о Светом Сави и Српској православној цркви повредио је све Србе, изјавио је данас председник Републике Српске Милорад Додик.
milorad dodik YT
Фото: Youtube Printscreen

"То је говор мржње и не доприноси толеранцији. Исламска заједница нема никаквих проблема у Републици Српској, а у Козарцу су изградили све што су хтели", рекао је Додик. Нагласио је да је говор имама Амира Махића био потпуно непотребан.

"То све говори о њему", јасан је Додик, пренела је РТРС. Главни имам Меџлиса Исламске заједнице у приједорском насељу Козарац Амир Махић Светом Сави током службе је Светом Савеи приписао фашизам, а Српској православној цркви секташтво. Махић је то рекао на Савиндан, 27. јануара и додао да је Свети Сава био "веома контраверзна личност", да је то "један од чиновника СПЦ" и да је "лаж да је просветитељ". "Шта је с друге стране, из угла православаца из других делова света, тај човек? То је човек на чијем учењу и идеологији је зачета једна секта, коју ми овде добро познајемо. То је српска православна секта", рекао је Махић.

Према Махићевим речима "зачетник идеологије мржње према другоме је управо Свети Сава", а две основне идеолошке поставке на којима је утемељено светосавље су "национализам и фашизам".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести