ДОДИК ИЗ ПАРИЗА Вучић и ја желимо да се уважава српски национални интерес

ПАРИЗ: Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Паризу да су његове поруке и поруке председника Србије Алексадра Вучића сасвим јасне, да они желе мир и стабилност и да се уважава српски национални интерес, као што је уважавају интереси других.
milorad dodik YT
Фото: Youtube/ RTS

"Хвала председнику Вучићу за сваку бригу за Републику Српску и јавно изречен став који је јасан, а то је да Републику Српску нико не може укинути. То је нешто што посебно ценим", рекао је Додик за РТРС.

Он је истакао да се свакодневно чује и консултује са Вучићем и да су раније знали да ће у исто време боравити у посети Француској, свако у својој улози.

„Мислим да су све наше поруке сасвим јасне. Ми желимо мир и стабилност и да се уважава српски национални интерес, као што се уважавају интереси других. Косово и Метохија не може да се отме Србима. Можете да наметнете нека решења, али то не мора да значи да ће остати заувек", рекао је Додик.

Осим тога, истакао је Додик, не може се урушавати Република Српска и рећи да се то не ради, а да се то "сваки дан ради".

Додик је истакао да Вучић и он то говоре на различите начине, али да су им поруке идентичне.

"У сваком случају, сарадња је добра и радујем се ономе што ћемо учинити на Васкршњем сабору и да ћемо тада дефинисати наше политичке ставове које нису одговор на тренутне изазове, него на изазове будућности за српски народ", рекао је Додик.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести