Додик: Нема пута у НАТО савез, РС одлучује

БАЊАЛУКА: Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик поручио је данас да одлуке о чланству БиХ у НАТО нема, нити ће је бити и истакао да о томе "одлучујемо ми у Републици Српској".
dodik, tanjug video
Фото: Tanjug video

Коментаришући изјаве Жељка Комшића и Бакира Изетбеговића да се амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов меша у унутрашње ствари БиХ и "не поштује одлуке њених институција" када је реч о томе да ли БиХ треба да уђе у НАТО, Додик је рекао да одлуке о чланству у НАТО нема и нема пута БиХ у тај савез, нити ће га бити и за то им није крив Иванцов ни Русија.

"Руска Федерација има пријатељску политику према БиХ, засновану на међународном праву, не кријући да има добре односе са Републиком Српском", нагласио је Додик, преноси РТРС.

Он је истакао да Комшић и Изетбеговић не воде принципијелну политику, нити бране интересе БиХ, јер то што говоре није интерес Републике Српске.

"Они су обични трбухозборци својих ментора, који се крију по другим амбасадама у Сарајеву. Да су заиста заштитници интереса БиХ у коју се куну не би жртвовали свог министра безбједнисти зарад амбасадора Пакистана и не би пажљивије гледали шта каже Савет за спровођење мира, измишљено тело, него парламент БиХ, биран на изборима", констатовао је Додик.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести