Додик: Поново подршка Српске Србији по питању Косова и Метохије

БАЊАЛУКА: Председник Републике Српске Милорад Додик, сумирајући претходну седмицу, истакао је да је у разговору са председником Србије Александром Вучићем поново изразио подршку Републике Српске у изазовима са којима се суочава Србија када је реч о Косову и Метохији.
milorad dodik YT
Фото: Youtube Printscreen

Додик је у објави на Инстаграму подсетио да је разговарао са Вучићем у уторак о притисцима на Србију и српски народ, пренела је РТРС. Он је указао да све време западни центри моћи атакују на статус и права Републике Српске.

"У колумни "Шта странци хоће", коју сам написао прошле седмице, јасно сам поручио да ми, Срби, и не треба да чекамо разне мешетаре да нам смућкају још једну сплачину, него да изнова тражимо решење српског националног питања на Балкану, баш по узору како је, раније, то питање решио њемачки народ. Може за почетак две српске државе Србија и Република Српска", нагласио је Додик.

Он је у среду присуствовао премијери филма "Олуја". "Филм "Олуја" је изузетно важан не само за филмску индустрију, него и за нашу историју и то је најбоља платформа како би се догађаји који су обележили историју српског народа на најбољи могући начин забележили и предали будућим генерацијама", нагласио је председник Републике Српске.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести