Додик: Протести у Србији иду на руку њеним непријатељима

БАЊАЛУКА: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да су протести у Београду усмерени на дестабилизацију Србије и њених регионалних и међународних позиција, те да иду на руку само непријатељима Србије и српског народа.
dodik, tanjug video
Фото: Tanjug video
Додик је позвао све учеснике синоћњих дешавања на разум, поручивши да улица није место где се решавају било какви проблеми, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ, а преноси Срна.
 
"Све проблеме, ако постоје, треба рјешавати у институцијама, демократским путем, а не насиљем и рушењем сопственог града и имовине. Насиље нико не воли и то је оно што је најмање потребно Србији у овом тренутку", истакао је Додик.
 
Он је оценио да све политичке снаге у Србији треба да се окупе и заједно боре против пандемије вируса корона, а свако "дешавање" улице смањује ту могућност и угрожава позицију Србије, њену снагу и моћ посебно у преговорачким процесима са Приштином који јој предстоје.
 
Подсетио је да је пандемија вируса корона захватила цео свет, а не само Србију, те да све земље уводе мере у зависности од епидемиолошке ситуације.
 
Тако је, додао је, и Србија увела ригорозне мере с јединим циљем да сузбије ширење вируса и заштити здравље грађана.
 
"То није и не може бити разлог за било какве нереде. За све постоји место да се проблеми изнесу и реше, а то су институције државе", поручио је Додик.
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести