Додик: Република Српска и Србија две државе, свидело се то коме или не

БАЊАЛУКА: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да је поносан што Република Српска и Србија егзистирају као две српске државе на овим просторима и истакао да свидео се то неком или не, то тако јесте.
dodik
Фото: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

Додик је након дочека председника Србиј Александра Вучића у Универзитетско киничком центру у Бањауци зхваллио на помоћи и подршку коју Србија увек даје Републици Српској, што је одраз сарадње која је у котинуитету добра.

“Република Српска и Србија се природно наслањају једна на другу и ми смо ту увек и у тешким временма”, рекао је Додик и додао да је донација од 15 медицинских возила велика свар за локалне заједнице од Билеће до Новограда.

Радује се, казао је, што ће са председником Вучићем разговарати о економским пословима, инфраструктурним и важним политичким питањима као што је Косово и статус РС.

Додик је истакао и да је евидентна неправда која се дуго усмерава према српском народу и, како је навео, "нашим двема државама", уз констатацију да се у том односу показује да правила која важе за једне, не важе увек и за друге.

"Ми не можемо ниједан наш простор да посматрамо изоловано, где год се он налази. Неправда која се дуго лоцира према српском народу, према нашим државама, наравно, систематски кроз историју може да има своје повезнице. Али оно што је проблем, јесте што нека правила за једне важе, а за друге не важе, или више неки имају права, а нек и мање. И много цега другог што по идентицним ситуацијама у којима се налазе Косово и Република Српска, једна правила важе за једне а за нас нека сасвим друга“, рекао је Додик.

Он је истакао и значај градње ауто пута који ће изаћи према Бијељини и Кузмину.

Аутопут, казао је, није само комуникацијско средство већ повезница која ће отклонити вековне проблеме, који су кроз историју постојали само с циљем да се Република Српска не повеже са Србијом.

“Изградња моста у Братунцу је поправљање те историјске неправде”, рекако је Додик и захвалио Вучићу на томе што разуме проблеме РС.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести