Додик: Што пре формирати власт без уцена чланством у НАТО

САРАЈЕВО: Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас шефу Делегације ЕУ и специјалном представнику ЕУ у БиХ Јохану Сатлеру да је спреман да ради на свим европским питањима и подсетио да је то договорено и са Европском комисијом приликом састанка чланова Председништва БиХ у фебруару у Бриселу.
dodik, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

"Додик је нагласио да, нажалост, није на томе урађено довољно јер је очигледно да је због условљавања остала два члана Председништва годишњим националним планом (с НАТО-ом) као предусловом за формирање Савета министара жртвован европски статус БиХ", саопштено је из његовог кабинета.

Додаје се да је на данашњем састанку у Сарајеву Додик пренео Сатлеру да при таквом стању ствари, где се покушава да се формирање власти условљава чланством у НАТО-у, није сигуран да ли је формирање власти у овом тренутку могуће.

У саопштењу се каже да је Додик рекао да је једино рационално да се формира Савет министара БиХ и да се што пре на дневни ред стави европска агенда.

Наводи се да је Додик истакао да се не могу прихватити никакве уцене.

"Сатлер је нагласио да се убрзано мора радити на формирању Савета министара, односно власти у БиХ, јер су због тога заробљена многа европска средства за значајне пројекте у БиХ", саопштено је из кабинета српског члана Председништва БиХ.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести