ДОДИКОВА ОДБРАНА ПОДНЕЛА ПРЕДЛОГ Траже измештање поступка из Суда БиХ у Основни суд Бањалука

БАЊАЛУКА: Обрана председника Републике Српске Милорада Додика поднела је Суду БиХ предлог да судски поступак против председника Републике и в. д. директора Службеног гласника из Суда БиХ буде пренесен у Основни суд у Бањалуци, потврдио је адвокат Горан Бубић.
milorad dodik YT
Фото: Youtube/ RTS

Бубић је за РТРС рекао да је место извршења радњи, које се у оптужници стављају на терет Милораду Додику и Милошу Лукићу, на подручју Основног суда у Бањалуци, где обојица имају и пребивалиште. Такође, од шест сведока предложених у оптужници, њих пет имају пребивалиште у надлежности Основног суда у Бањалуци. Одбрана председника Додика затражила је премештање процеса у Бањалуку и због сумње у објективност и непристрасност Суда БиХ.

Медији и јавност у Сарајеву, преносећи изјаве Кристијана Шмита, амбасадора САД и Велике Британије и званичника у Сарајеву прејудицирају кривицу и озбиљно контаминирају овај случај, неприхватљивим притиском на Суд БиХ, упозорaва одбрана.

Адвокат Горан Бубић Суду БиХ је написао и да је важан разлог да суђење буде пребачено у Бањалуку јавна полемика Милорада Додика и председника Суда БиХ Ранка Дебевеца. Медији су 2020. године о овоме писали под насловима "Дебевец ће тужити Додика, због увреде", "Додик је тај који незаконито прислушкује људе", "Нека објави доказе о корупцији или следи тужба". Након оваквих написа, одбрана закључује да због очигледне нетрпељивости између Додика и Дебевеца, суђење не може бити правично. Суђење Додику и Лукићу требало би да буде настављено 6. децембра у Суду БиХ у Сарајеву.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести