Драгана Милошевић мења Мирослава Штаткића у Покрајинској влади

Данашње заседање Скупштине Војводине протећи ће у знаку прве кадровске промене у Покрајинској влади од њеног формирања јер је покрајински секретара за културу, јавно информаисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић поднео оставку због преласка на другу дужност.
dragana milosevic, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Председник Покрајинске владе Игор Мировић предложио је за његову наследницу Драгану Милошевић, која је до сада била посланица Српске напредне странке, односно посланичке групе „Александар Вучић – Србија побеђује” у покрајинском парламенту, сазнаје „Дневник”.

Драгана Милошевић рођена је 15. марта 1983. године у Новом Саду и по образовању је дипломирани музичар – виолиниста. То звање је стекла на Академији уметности у Новом Саду. Стална је чланица Војвођанског симфонијског оркестра, Зрењанинске филхармоније, Суботичке филхармоније, Зрењанинског камерног оркестра и оркестра „Камерата академика” из Новог Сада. Запослена је као вионилисткиња у оркестру Опере Српског народног позоришта. У политичкој каријери била је у два мандата одборница у Скупштини града Новог Сада, као и посланица у два мандата у Скупштини Војводине. Тренутно је чланица Одбора за административна и мандатна питања и заменица председника Одбор Скупштине Аутономне Покрајине Војводине за културу и јавно информисање.

КакоДневниксазнаје, врло је могуће да ће до друге годишњице мандата Покрајинске владе бити још промена у њеном саставу

Како “Дневник” сазнаје, врло је могуће да ће до друге годишњице мандата Покрајинске владе бити још промена у њеном саставу.

Од осталих тачака дневног реда, до сада их је, изузев поменуте кадровске, званично предожено шест, а највише их је посвећено изради просторних планова.

Пред покрајинским посланицима ће се наћи предлози одлука о изради просторних планова подручја посебне намене – инфраструктурног коридора транспортног гасовода Футог–Беочин с елементима детаљне регулације, подручја посебне намене за прикупљање, одвођење и пречишћавање отпадних вода у сливу реке Саве у региону Срема, подручја посебне намене инфраструктурног – коридора дистрибутивног гасовода Ривица–Јазак–„Летенка” с елементима детаљне регулације, те извештај о остваривању Регионалног просторног плана АП Војводине за 2015. и 2016. годину.

Одлучиваће се се и о Предлогу меморандума о сарадњи између Устечког региона (Чешка Република) и АП Војводине, те о измени и допунама Покрајинске скупштинске одлуке о објављивању прописа и других аката.

А. С.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести