Драгана Милошевић нови покрајински секретар за културу

НОВИ САД: На данашњој седници покрајинског парламетна, Штаткић је званично разрешен дужности, а на његово место постављена је досадашња посланица у Скупштини АП Војводине и чланица СНС Драгана Милошевић.
DraganaMilosevic-BLU
Фото: Dnevnik.rs

Председник Покрајинске владе Игор Мировић каже да не очекује нове измене састава Покрајинске владе, али да ће се разговарати о томе да ли су сви испунили конкретне задатке из програма владе. 

Мировић је уочи седнице Покрајинске скупштине, а на питање хоће ли бити још промена после оставке секретара за културу, рекао да се од "струиктно држи програма рада владе и да ће у односу на реализовање тог програма моћи да се дискутује о томе да ли су сви у Покрајинској влади тај програм у потпуности реализовали".

Недавно је покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић поднео оставку, Мировић је данас објаснио да ће Штаткић наставити да ради на једној функцији у Заводу културе Војводине, који би, иначе, ускоро требао да прерасте у Културни центар Војводине.


Биографија

Драгана Милошевић језапослена у у оркестру Опере Српског народног позоришта у Новом Саду. Она је по занимању дипломирани музичар-виолинист.

 Чланица је Војвођанског симфонијског оркестра, Зрењанинске филхармоније, Суботичке филхармоније, Зрењанинског камерног оркестра и оркестра „Цамерата Академица“ из Новог Сада.Рођена је 1983. Године, а чланица је Српске напредне странке.


Посланици СРС су оставку Штаткића схватили као смену, јер је, према речима њиховог посланика Ђурађа Јакшића, Мировић "отказао поверење" Штаткићу.

"Штаткић је са својим сарадницима неодговорно делио десетине милиона динара из покрајинског буџета фиктивним удружењима и организацијама за реализацију разних пројеката и поздрављамо што је председик Покрајинске владе донео одлуку да смени члана нелегалне Војвођанске академије наука и уметности", поручио је Јакшић на конференицији за медије уочи почетка заседања Скупштине АП Војводине.

Мировић је казао да још не може да коментарише да ли ће Михаљ Ниљаш остати поптредседник Владе АП Војводине, пошто је почетком био учесник саобраћајне несреће у којој је настрадао један човек.

"Сада је најважније да препустимо државним органима да установе истину. Уколико они у било ком степену утврде да је Њилаш одговаран за несрећу која се десила, он сасвим сигурно неће моћи да буде члан Покрајинске владе", поручио је Мировић.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести