Дрецун: Хапшење део усклађене кампање Тиране и Приштине

БЕОГРАД: Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун рекао је да је хапшење двојице Срба на КиМ део планиране, добро усклађене кампање Тиране и Приштине и да ће се такви случајеви незаконитог хапшења наставити.
n
Фото: Youtube Printscreen

Гостујући на РТС, Дрецун је поводом хапшења двојице Срба на КиМ, који су оптужени за шпијунажу, рекао да нема изненађења.

"То је један од вишегодишњих начина притисака на српски народ да оде са КиМ, а на оне који су протерани да се не врате", рекао је Дрецун, коментаришући привођење двојице Срба на административном прелазу Кончуљ. 

Он је навео да Приштина жели да изврши притисак на Београд тако што се једностраним потезима отежава опстанак српског народа на КиМ, онемогућава повратак протераних да би се у потпуности онемогућио и наставак било каквих разговора Београда и Приштине.

Каже и да желе да практичним корацима створе услови за припајање Косова Албанији, што наилази на прећутну подршку многих западних земаља које су признале једнострану проглашену независност Косова.

Говорећи о случају Заев, Дрецун је упитао какав је то премијер када говори на основу "рекла-казала" и оцењује да је његово деловање усмерено да нашкоди интересима Србије.

Тврди да Македонија постаје центар за снажно обавештајно деловање против интереса Србије и да Заев није искрен када упозорава регион на могућу дестабилизацију.

Дрецун је говорио и о посети француског председника Макрона, наводећи да ће доћи до снажног јачања и интензивирања политичких односа на билатералном нивоу, да ће се припремити терен за много бржу економску сарадњу.

"Што се тиче косметског проблема, мислим да Макрон заједно са Ангелом Меркел није успео да покрене тај процес, да нису довољно хтели да натерају Приштину да укине таксе", закључио је Дрецун.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести