Дрецун: Пич ће бити креатор хибридних активности на штету Србије

БЕОГРАД: Именовањем главног маршала ратног ваздухопловства Велике Британије Стјуарта Пича за специјалног изасланика те земље за Западни Балкан, Велика Британија жели да утиче на унутрашње процесе у Србији како би ослабила нашу позицију и на међународном плану и у преговорима са Приштином.
s
Фото: Youtube Printscreen

То је оценио председник скупштинског одобра за КиМ Милован Дрецун за тв Тањуг, наводећи да је Пич "стручњак за хибридне активности".

"Мислим да ће он бити координатор и креатор многих хибридних активности које ће се изводити на штету интереса Србије и српског народа и Републике Српске", рекао је Дрецун.

Навео је да Велика Британија жели да се снажније позиционира на Балкану и додао да именовање Пича, између осталог, показује да им циљ није стабилизација прилика.

Дрецун је рекао да Приштина једностраним потезима изазива тензије и онемогућава наставак и напредак дијалога са Београдом.

"Тензије се стварају зато што Приштина неће да разговара и проблеме решава преговорима већ жели да их решава једностраним насилним акцијама и чак преварама", рекао је Дрецун.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести