ДС не учествује, СМС  учествује у предизборном дијалогу

БЕОГРАД: Странка модерне Србије саопштила је данас да ће учествовати у предизборном дијалогу који ће се 9. и 10. октобра, уз посредовање представника Европског парламента, одржати у Скупштини Србије.
dijalog izbori fonet
Фото: FoNet/Aleksandar Levajković

Та странка истиче да подржава сваку мисију добре воље која за циљ има "побољшање демократије" у Србији.

"Истовремено сматрамо недобронамерним ставове којима се ова мисија деградира називањем представника Европског парламента ''бившим'', јер се ради о политичарима са искуством у земљама у којима је демократија неразвијена и функционише тек на захтев међународне заједнице", наводи се у саопштењу.

Додаје се да се на тај начин унапред и тенденциозно умањују шансе за успех дијалога пре него што је он и почео.

"Жалосно је што ова својеврсна опструкција дијалога долази са оне стране политичког спектра који себе сматра приврженијим демократији од актуелне власти. Тиме се властима омогућава да себе међународним посредницима представи у бољем светлу потпуно незаслужено", закључује се у саопштењу Странке модерне Србије.

Демократска странка (ДС) неће учествовати у разговорима власти и опозиције заказаним у Скупштини Србије за 9. и 10. октобар, одлучило је синоћ Председништво те странке.

Како се наводи у саопштењу, ДС ће наставити активности и разговоре с представницима међународне заједнице и релевантним домаћим организацијама о успостављању услова за "слободне и поштене изборе".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести