Ђукановић: Нова влада биће влада дијалога и континуитета

БЕОГРАД: Нова Влада Србије биће влада дијалога и континуитета која ће наставити путем који је трасирао Александар Вучић 2014. године, сагласни су посланици СНС који су позвали остале посланике да подрже њен избор.
vladimir djukanovic
Фото: Tanjug (B. Slavković, arhiva)

Посланик те странке Владимир Ђукановић поздравио је што је за новог министра привреде предложена Анђелка Атанасковић која је, како каже, успешно водила предузеће "Прва петолетка - наменска", јер верује да ће исто тако водити и привреду.

Александру Вулину, који ће убудуће водити Министарство унутрашњих послова, пожелео је успешну борбу против криминала и корупције, као и новој министарки правде Маји Поповић.

“Џаба прокламована борба против криминала и корупције, ако не буде подршке тужилаштва”, рекао је Ђукановић на седници Скупштине Србије на којој ће бити изабрана нова влада.

Навео је да је правосуђе “рак рана” српског друштва и додао да због неколицине људи који су га “потпуно уништили” огроман број честитих судија и тужилаца трпи.

Када је реч о војсци, навео је да се апсолутно залаже за њен развој јер, како додаје, што је јача војска, јаче су и економија и привреда.

“Војска мора да буде што јача и на свим пољима да се развија тако да верујем да ће то бити у правом смислу континуитет”, рекао је Ђукановић.

Поздравио је што је покренута дигитализација нашег друштва јер, додао је, наши ИТ ресурси, односно људи који се тиме баве спадају у топ 20 у свету.

Посланик СНС Александар Марковић рекао је да се данас бира влада континуитета која ће већ од сутра наставити путем који је трасирао Александар Вучић као премијер 2014. године.

Марковић је упитао да ли ико може да оспори да се из године у годину јачају привредне активности, ствара бољи пословни амбијент, повећавају инвестиције што, како је рекао, директно утиче на бољи стандард грађана.

Он је казао да се не може оспорити ни да је Србија апсолутни лидер у региону у свим параметрима, а посебно у одбрамбеном систему који је, како је рекао, на веома високом нивоу, можда на највишем у последњих неколико деценија, док су у време бивше власти намерно разарали и девастирали војску.

“Добро знамо да не смемо да се опуштамо и да није довољно да кажемо да смо бољи од оних који су уништавали Србију и зато лествицу дижемо све више, јер знамо да можемо боље”, навео је Марковић.

Посланица СНС Јелена Жарић Ковачцевић казала је да су циљеви нове владе промишљено постављени, а да се на примеру општине Ниш, у којој око 25.000 грађана има проблем са водоводом и канализацијом, види пред каквим се тешким и великим изазовима налази нова влада.

„У 19 од 23 села на нишкој општини нема водоводне и канализационе мреже и ја преносим молбу грађана за помоћ и подршку владе да се тај проблем реши”, рекла је Жарић Ковачевић.

Она је казала да је до 2012. године Ниш био заборављен град у којем није било наде да ће се привреда и образовање развијати, док данас тај град регионални центар који има нове фабрике, хиљаде радних места, најмодернији Клинички центар.

“Имамо аеродром који сада обара све рекорде, добили смо Научно-технолошки парк у који су уложени милиони евра, много социјалних станова и за припаднике служби безбедности који младим брачним паровима омогућавају да купе стан”, рекла је Жарић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести