Ђукановић: Ви сте лажни човек будућности, Милатовић: Ви сте човек 90-тих

ПОДГОРИЦА: Кандидат ДПС-а и актуелни председник Црне Горе Мило Ђукановић је у ТВ дуелу, пред почетак изборне тишине, противкандидату из Покрета "Европа сад" Јакову Милатовићу поручио да се "лажно представља као човек будућности", док је Милатовић Ђукановића означио као "човека деведесетих".
c
Фото: Youtube Printscreen

Оба кандидата су уочи другог круга председничких избора у недељу, 2. априла рекла да су уверени у победу и поручила да ће радити у корист свих грађана Црне Горе. Ђукановић је оценио да су избори у недељу још једна "историјски важна" прекретница за Црну Гору, док је Милатовић рекао да је дошло време да Црну Гору воде "они који је искрено воле".

Актуелни председник Црне Горе је рекао да га за нови мандат на челу државе препоручује "одговоран однос према државним интересима Црне Горе". Додао је да "онај ко се придржава Устава и закона никако не може да погреши када је у питању однос према свим грађанима Црне Горе".

Милатовић је рекао да и Ђукановић и он добро знају да кандидат ДПС-а неће победити на изборима 2. априла. "Знате да треба да истрчите последњи политички круг, и ја ћу заједно са свим грађанима Црне Горе који гледају у будућност постати први пут председник свих грађана Црне Горе. Само да радим оно што ви нисте радили па је доста у смислу тога да човек треба да буде председник свих грађана", поручио је Милатовић.

Ђукановић је узвратио да док Милатовић њега "веже за деведесете године", он њега веже "за мрак средњег века". "Ви сте казали да сте ушли у политику на таласу величанствених литија, које су имале за циљ да заправо Црну Гору врате у средњи век, да је учине теократском државом, зависном од једне верске заједнице", навео је Ђукановић.

Милатовић је рекао да је стање сада такво да ДПС више никада неће контролисати скоро 50 одсто црногорског парламента. "Залажем се за ванредне изборе, за нови сазив парламента који ће изродити нову, политичку владу која ће приближити земљу ЕУ", казао је Милатовић.

Ђукановић је навео да Милатовић жели да се представи као човек будућности, док у ствари "ради све да Црну Гору врати натраг". Он је оценио да је највећи успех садашње и претходне владе то што преговори са ЕУ нису суспендовани, што довољно говори. Милатовић је Ђукановићу поручио да не брани Црну Гору од њега и актуелног председника назвао "последњим европским диктатором".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести