Ђукић Дејановић на Политичком форуму у УН 

ЊУЈОРК: Министарка задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић, која је председница Међуресорне радне групе за спровођење Агенде УН о одрживом развоју до 2030. године, од данас предводи делегацију Србије на четвородневном министарском састанку Политичког форума о одрживом развоју у УН у Њујорку.
djukic dejanovic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Тема овогодишњег састанка је оснаживање људи и осигурање инклузивности и једнакости, а 47 држава чланица УН представиће своје Добровољне националне извештаје о спровођењу Агенде 2030 за одрживи развој, а међу њима по први пут и Србија. 

Извештај Србије приказује конкретне активности, изазове, области у којима нам је потребна помоћ и подршка, као и наредне кораке у спровођењу Агенде 2030 за одрживи развој. 

Извештај је резултат укључивања најширег круга актера у друштву, на свим нивоима, у циљу стварања просперитетног друштва које делећи исте вредности са другим државама Европе и света доприноси глобалној стабилности и напретку, водећи, пре свега, рачуна о бољитку својих грађана, саопштено је из министарства. 

Ђукић Дејановић учествоваће и у генералној дебати у оквиру Политичког форума на високом нивоу, а биће и један од главних панелиста на пратећем догађају који ће се одржати на маргинама форума, у организацији Агенције УН за родну равноправност и оснаживање жена, на тему родно одговорног буџетирања. 

У саставу делегације су и председник Фокус групе Скупштине Србије за развој контролних механизама за процес имплементације и надзора над спровођењем Циљева одрживог развоја Милорад Мијатовић и омладински делегат Србије у УН Тијана Чупић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести