Ђурђев: Мађарски отпор самоубилачкој енергетској политици Европске уније је вредан путоказ и за Србију

Мађарска би увођењем санкција Русији у вези са трговином нафтом и нафтним дериватима извршила економски и енергетски харакири и управо зато је порука Виктора Орбана упућена Урсули фон фер Лајен била недвосмислена и у корист мађарских виталних националних интереса - прокоментарисао је председник Српске лиге Александар Ђурђев став Мађарске којим је фактички блокирано увођење шестог пакета санкција Русији од стране Европске уније.
aleksandar djurdjev, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Ђурђев је истакао да је наш северни сусед још једном показао да је суверена и независна земља која не дозвољава да је авантуристичка антируска политика бриселске администрације доведе до енергетског и економског колапса. Против такве политике буне се и неке друге земље ЕУ попут Словачке, Чешке и Бугарске, али особеност Мађарске је у томе што ово није први пут да показује да јој је национални интерес испред свега. То су Мађари показали и у време мигрантске кризе, и када је реч о антипородичној политици Европске уније и на много других примера - додао је Ђурђев.

Председник Српске лиге је истакао да је пример Мађарске важан и за Србију на коју колективни Запад врши огромне притиске да уведе санкције Русији. Србија, баш као и Мађарска, мора да остане суверена и независна држава која ће самостално одлучивати о односима са другим државама. Наша енергетска политика би се без руског гаса урушила као кула од карата и ми морамо да чувамо наше виталне енергетске интересе. Запад нам не нуди ништа друго до претњи и уцена, али мађарски пример показује да је могуће одупрети се истим - закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести