ЂУРЂЕВ: МИЛОШ ВУЧЕВИЋ би као ПРЕМИЈЕР представљао СНАЖНУ СПОНУ државе, цркве и народа!

Природно је да Српска православна црква, као најбројнија црква у нашој земљи и незамењив део њене историје и идентитета, жели да се неке ствари на пољу односа државе и цркве побољшају, попут унапређења верске наставе која је тренутно у статусу наставног програма ван редовне наставе, а не у статусу редовног изборног предмета који је некада била, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

По његовим речима, Србија је друштво у коме преко 90% људи припада традиционалним црквама и верским заједницама и ти људи по природи ствари желе да њихова деца имају и верску наставу.

Српска лига ће увек подржавати овакве предлоге цркве јер су они легитимни, демократски и инклузивни, те ни на који начин нису на штету постојећег секуларног поретка, поручује Ђурђев.

Он сматра да ће будућа Влада Србије решити ово још увек отворено питање, а посебно уколико на њеном челу буде садашњи министар одбране Милош Вучевић.

Говоримо о човеку који је родољуб са аутентичним светосавским идентитетом, о верујућем човеку који има одличне везе и односе са Српском православном црквом и патријархом српским Порфиријем. Вучевић као премијер био би природна копча и спона између државе, цркве и народа, образложио је Ђурђев.

Председник Српске лиге истакао је да грађани Србије у фигури Вучевића виде човека који није од њих отуђен и који није поборник глобалистичких и антихришћанских идеја.

Патријарх Порфирије домаћински води Српску цркву, председник Вучић је прави домаћин наше државе, треба нам и домаћин на челу Владе Србије, а то у овом тренутку може бити само Милош Вучевић, закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести