Ђурђев: Наменска индустрија кључна за раст БДП-а

Производи наше наменске индустрије, пре свих Крушика, Слободе, Првог партизана и других произвођача оружја, муниције и војне опреме, а за којима потражња широм света вртоглаво расте, могу и морају бити мотор раста нашег БДП-а, изјавио је поводом одржавања седнице Савета за координацију активности мера за раст БДП-а председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Он додатни потенцијал наменске индустрије види у чињеници да сада Министарством одбране руководи Милош Вучевић.

,,Као градоначелник Новог Сада показао се као способан менаџер, као домаћин који зна да створи новац и управља њиме. Мислим да он има јасну визију у глави како нашу наменску индустрију, а самим тим и БДП подићи на виши ниво", истакао је Ђурђев.

Председник Српске лиге подвукао је да улагање државе у наменску индустрију није бацање новца, већ инвестиција у безбеднију Србију и миран сан њених грађана.

,,Од Америке, преко Африке до Азије - сви траже наше оружје, нашу муницију и војну опрему, која се у свим ратним условима показала као врхунског квалитета. Цене истог скачу у небо, јер је свима безбедност постала приоритет. Ни нама већа количина истог неће бити на одмет, јер нам непријатељи који би да комадају нашу земљу не мањкају", закључио је Ђурђев.

 

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести