Ђурђев: Напади хрватских медија знак да српски политичар ради добро

Поред председника Србије Александра Вучића, српски политичар кога највише прозивају хрватски медији је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и то није без разлога, јер је реч о двојици српских родољуба који немају намеру да се додворавају Хрватској, као што је то некада чинила политичка гарнитура бивше власти и који не дозвољавају да се успомена на прогнане Србе из Крајине заборави - изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Истичући да је 2020. године, управо у време када је Вучевић новосадски градоначелник, родна кућа бана Јелачића у Петроварадину враћена хрватској заједници у Србији, али и да у самом Вучевићевом кабинету има Хрвата, Вучевић је на мети напада хрватских медија не зато што он мрзи Хрвате, већ зато што они мрзе Србе, оценио је Ђурђев.

Председник Српске лиге подржава став градоначелника Вучевића да не разуме како неки Срби могу да летују у Хрватској у време када се тамо обележава један од највећих погрома у историји српског народа. Пун Трг Слободе у Новом Саду Срба који негују успомену на своје страдале и прогнане сународнике из Крајине је оно због чега хрватским медијима сметају и Вучић и Вучевић, они би најрадије хтели да виде неке нове ,,олује" и ,,бљескове" над српским народом, али то се, на њихову жалост, неће десити.

- Нисам приметио да је у Новом Саду овог лета нападнут неки Хрват, али смо зато поново имали прилику да видимо пребијене Србе и њихова унакажена возила на хрватском приморју. На крају, помињање Вучевићевог мртвог оца још једном потврђује Дучићеву опаску, дакле, хрватски медији нису храбри јер се ничега не боје, већ зато што се ничега не стиде - закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести