Ђурђев: Онај ко стоји иза умрлице председника Вучића прижељкује московски сценарио у Београду

"Исти они који стоје иза лажне умрлице председника Републике Србије Александра Вучића стоје иза недавног масакра у Москви" - изјавио је посланик и председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

"Није прошло ни неколико дана од терористичког напада у Москви, а неки, овог пута у Србији, а по налогу туђег центра моћи, траже да падне крв. Умрлицом призивају и прижељкују скору смрт Александра Вучића, иначе од народа изабраног председника Србије, политичара који ужива највећи степен поверења грађана, као и велики међународни углед" - изјавио је Ђурђев.

"Ја ћу вас све подсетити, атентат на краља Александра Карађорђевића био је увертира у каснији слом државе у Априлском рату. Подсетићу вас и на јаме и на Јасеновац, на братоубилачки грађански рат и каснију Брозову ненародну комунистичку диктатуру. Слом државе, њено парчање било је планирано паралелно са планирањем атентата на краља." - рекао је Ђурђев.

"Овај чин политичког насиља чије узроке треба тражити у политичкој неписмености, незрелости, људској глупости и инфантилности самих извршилаца не само да је неморалан, већ и опасан. Већ дуже време говорим о намерној сатанизацији и криминализацији државног врха, ово је само још једна акција у специјалном рату против Србије" - рекао је Ђурђев.

"Тај који стоји иза умрлице, не онај ко ју је залепио, већ онај који ју је осмислио, верујте ми, тај нам планира распарчавање државе, планира терористичке акције и друге субверзије против Србије" - закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести