Ђурђев: Орбан је савремени европски хришћански витез и заслужује орден СПЦ

Годинама мађарски премијер Виктор Орбан стоји на бранику хришћанских духовних, породичних и друштвених вредности уопште, упркос чињеници да је против њега уперена читава европска и светска лево-либерална агенда - изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев
aleksandar djurdjev, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Каже да Орбан не брани само протестантске и римокатоличке, већ и православне и свеукупне хришћанске идеале и зато му је патријарх српски Порфирије данас са пуним правом уручио орден Светог Саве, највише одликовање Српске православне цркве.

- Судећи по њему, ово је још један од доказа јачања српско-мађарских веза које су из године у годину све чвршће и представљају темељ регионалне стабилности. Орбан се у јеку највеће антируске хистерије успротивио нападима и санкцијама против Руске православне цркве. Тиме је на делу, а не само на речима, показао да му је подједнако стало до свих хришћана у Европи - истакао је Ђурђев.

Он је закључно позитивно оценио посету патријарха Порфирија Мађарској истакавши да је још једном показао да брине о духовности Срба ван матице и да је СПЦ активно заинтересована за опстанак и развој српске заједнице у Мађарској, као и за очување њеног духовног, културног и националног идентитета.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести