Ђурђев: Русија нам поручује да је Косово Србија, баш као што су ДНП и ЛНР Русија

Изјава руског амбасадора Александра Боцан-Харченка да Русија неће признати тзв. Косово и да се између нелегалне сецесије косметских Албанаца и референдумске одлуке становништва Донбаса да се отцепи од нацистичког режима у Кијеву једина је референтна тачка за доношење закључака у вези са односом Русије према питању јужне српске покрајине - изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Он је нагласио да перјанице русофобије у Србији немају право када говоре о томе да је позивање председника Русије Владимира Путина на косовски преседан показатељ да ће нам Русија окренути леђа.

Русија је пре неколико недеља поново била једна од земаља које су позитивно оцениле шестомесечни извештај Србије о стању на Космету и заложила се за хитно формирање Заједнице српских општина. Дакле, Русија и даље не само теоријски, већ и практично настављају да Србији пружа безрезервну подршку по питању заштите њеног територијалног интегритета и суверенитета - напоменуо је Ђурђев.

Председник Српске лиге је уверен да вишевековно и исконско братство Срба и Руса не могу да сломе никакви притисци, претње и уцене са Запада.

Наш народ је једини устао и дао подршку Русији и Русима у овим тешким временима. Сви руски медији су то пренели и руско државно руководство то одлично зна и цени то. Русија ће несумњиво наставити да штити своје виталне националне интересе на простору руског света, али тај процес ће бити комплементаран и са заштитом интереса српског света - закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести