Ђурђев: Србија и Русија остају братске земље и у најтежим временима

„Србија је једина европска земља која није увела санкције Русији, а Русија је данас и у пракси показала да воли и цени Србију и српски народ, сасвим супротно од евроатлантистичког наративна да Русија воли и подржава Србију само на речима - изјавио је данас председник Српске лиге Александар Ђурђев коментаришући договор председника Србије Александра Вучића и председника Русије Владимира Путина око новог гасног аранжмана између две земље.
aleksandar djurdjev, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

„Србија ће сада добијати руски гас 3 пута јефтиније од остатка Европе, а зими, када буде најпотребнији, и 10-12 пута јефтиније. То је огроман ствар, то значи да ће српска привреда у условима глобалне кризе моћи да функционише далеко лакше од европских, то значи да ћемо бити конкурентнији, да ћемо бити привлачни страним инвеститорима и, што је такође јако битно, то значи да грађани Србије могу мирно да чекају предстојећу зиму, коју стручњаци називају најхладнијом у сваком смислу од завршетка Другог светског рата - истакао је Ђурђев.

Председник Српске лиге је напоменуо да данашњи договор даје велики ветар у леђа председнику Србије и свим њеним грађанима да издрже све притиске као и до сада и да не уведу санкције Русији под неморалним и циничним притисцима са Запада. Пуно је још ствари око којих ће Србија и Русија моћи и морати да сарађују у блиској будућности. Ми морамо наставити, упркос глобалној кризи, са стратешком подршком српском селу коју су започели председник Вучић и министар Милан Кркобабић, дакле морамо обезбедити довољне количине хране, семена, пољопривредних препарата и других ствари како би битка за опстанак српског села била успешна. У тој борби Русија, као велики светски пољопривредни произвођач, може нам бити од огромне помоћи - закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести