Ђурђев: Живимо у време српског економског чуда!

НОВИ САД; Ако у време украјинске кризе, која дрма финансије целог света и ствара енергетску нестабилност, и политичке и безбедносне кризе на Косову и Метохији имамо ситуацију у којој Србија уместо планираног дефицита од 95,7 милијарди динара оствари суфицит од 14,5 милијарди динара у првих шест месеци 2023. године, како то, заједно са свим економским успесима Србије у последњих десет година не назвати - српским економским чудом, изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev privatna
Фото: Приватна архива

Поред ове сјајне вести, Ђурђев сматра да стопе раста које смо бележили током последње деценије, број привучених директних страних инвестиција, реализовани велики инфраструктурни пројекти и константан пораст плата и пензија јесу пример за уџбенике економије.

Тешко је данас наћи државника у Европи и свету који је успео истовремено да, у тако тешким околностима, обезбеди политичку стабилност, безбедност земље и њен економски раст и развој као што је то успео Александар Вучић. Од земље која је 2012. године била на ивици понора направио је земљу која је отишла светлосним годинама напред у односу на остале земље региона, подвукао је Ђурђев.

Председник Српске лиге сматра да више новца у буџету значи веће плате и пензије, али и више новца за наставак бројних виталних пројеката од државног и националног интереса.

Велики допринос развоју српске привреде свих ових година давао је и актуелни министар за бригу о селу Милан Кркобабић. Својим успешним иницијативама попут отварања задруга широм Србије и доделом бесплатних сеоских кућа и субвенција за младе пољопривреднике начинио је стратешке кораке за успостављање дугорочно одрживог привредног амбијента у Србији. Пунија каса наше државе значиће и више новца за ревитализацију наших села, закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести